Kulkul.tech Hacktoberfest Virtual Meetup

Hacktoberfest Online Meetup

Friday October 16, 2020
7:00pm to 9:00pm UTC+07
Event is hosted online

Event Description

Event Description

Kulkul Tech Workshop is a series of online events organized by Kulkul Technology (PT Kulkul Teknologi Internasional) a company that provides software development consulting and training to companies and software engineers. Since its inception, we regularly held online meetups and workshops. In this awesome Hacktober, we will join forces with Hacktoberfest, a globally organized event aiming to global software developers to contribute openly to open-source software. In Kulkul we use a lot of open-source software and this event is one of the ways for us to give back and encourage the next level of engineers.

In this event, we will bring the master itself Arjuna Sky Kok the author of Hands-On Blockchain for Python Developers and also the Founder of PredictSalary who will encourage our audience in the Browser Extension Development. As a complement, we from Kulkul will also launch our Open Source software that opens for Hacktoberfest contribution. So don't wait, let's join our event today by RSVP-ing on our meetup page.

In the spirit of open-source, we also bring an engineer with an amazing talent, Iman Tumorang, Senior Software Engineer in Xendit, who will share his experience contributing to open-source projects and how he maintains several viral open-source projects.

To make this event more interesting we'll also give a free 2 hour mentoring from Mentor in Kulkul for the participants who contribute to our open-source software. So let's join us!

#kulkultech #hacktoberfest #hacktoberfest2020

Who can attend?

Locations have different requirements for who can attend. This location is open to the following:

Schedule

Event Schedule

Welcoming & About the Hacktoberfest

Welcome the participant and wait for the participant to crowd

Duration 5 mins
Time 18.55 - 19.00
by @empeje

Network

Breakout session where participant divided into three groups (assuming 30 people it will be 10 people each)

Duration 15 mins
Time 19.00 - 19.15
by @empeje, @mima2

Open Source Experience

We will have lightning talk from the famous Open Source contributor himself about his Open Source experience.

Duration 15 mins
Time 19.15 - 19.30
by @bxcoded

Workshop Core: Browser Extension

Webinar from Arjuna Sky Kok

Duration 45 mins
Time 19.30 - 20.15
by @arjunaskykok

Workshop Q&A and Discussion

A Q&A session from speaker and participants.

Duration 15 mins
Time 20.15 - 20.30
by @empeje

Open for contribution

Share collaboration opportunity for Ngecilin App a browser extension to shorten URL in the WFH-time.

Duration 15 mins
Time 20.30 - 20.45
by @yuliefas

Hacktoberfest Experience

Duration 10 mins
Time 20.45 - 20.55
by TBD

Closing

Duration 5 mins
Time 20.55 - 21.00
by @empeje

Links & Resources

Mattermost

Chat platform where all the activities and fun happens.

Open link →

Hosted by

Abdurrachman Mappuji and Huda Kurniawan

Kulkul Technology is a boutique software firm that builds software that works for your business and team. Legal Name: PT Kulkul Teknologi Internasional.